Jump to content
The Siege of Jadotville (2016) has won the movie voting! Vote for the next movie now https://warzone.gg/movievoting
Movie Night Movie Night: The Siege of Jadotville (2016) - https://warzone.gg/movienightinfo?id=126
Game Night Game Night: Jailbreak (Garry's Mod) - https://warzone.gg/gamenightinfo?id=72

The Forums are being phased out by Q1 2020 - See this post for more information

Sign in to follow this  
Wetpenny

When joined to a server game crashes then closes.

Recommended Posts

I've recently decided to come back and play some of the game modes due to getting bored of the other main game mode I play, I joined and was crashing out so I decided I must need to install the content, indeed some content was missing and I installed it, i quit and then started the game again, went to connect to surf dm and I'm there for 15 seconds, immediately after I crash and game closes, this also happens in gun game but not in any of the surf modes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does the game come up with any errors? Or what happens more specifically when it crashes, do you go into any menus in-game? etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi vlod, well I get no errors, after the loading screen ends I spawn, quite a lot of stuttering happens, no console errors, I'm in and can walk / talk for about 15 seconds then the game locks up and just closes.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would suggest doing a cleanup of subscribed addons, perhaps deleting anything in the /addons folder within your Garry's Mod install. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, Will do, also another thing to note is when ingame it doesnt seem to crash until i dismiss the motd menu, requires me to click to crash.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just cleared the addons folder, I tried to rejoin and it crashed again, it seems to be after I click anything tbh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another thing I would suggest would be to re-install Garry's Mod, or try doing a verification of the files.

Other than that, I'm not really sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I've tried to verify but no cigar, would likely have to reinstall, could do it, would just be a little hassle, but I think ill do it anyways. thanks for your help though and vlod too!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game has been cleared of addons, then the necessary ones reinstalled, i can get in and im there for a bit longer but the game can just randomly close again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, I'm not really sure what to suggest then.

Can you give me the steps so I can attempt to reproduce, along with the hardware you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so my hardware firstly :  i7 8750H  16GB ddr4  1060m 6gb, game is on a 1tb hdd.          Currently i have no additional content installed aside from warzones required and non required content, there is no non-standard content either, so no css content or hl2, CSGO is mounted. but i have also done a fresh install of gmod.

To replicate what I've done, join surf dm via the servers tab on this site, after that all you can do is play, i seem to die from either pressing mouse 1 or being killed. those seem to be triggers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, bit more, i just unmounted csgo and tried to join via gmod, crashed immediately after joining

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugh tried again with diff ingame settings, after the round ended the game died.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We've got a breakthrough, if i stop custom content then i dont crash, its to do with something in the lua maybe

 

Edited by Wetpenny
Addition to reason

Share this post


Link to post
Share on other sites

And after allowing all custom content no crash, gonna re-add css content and hl2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, with the content reinstalled it crashes, problem found.

 

ill remove content 1 by 1 untill i find whats killing it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try the following:

Go to your Garry's Mod folder

Go to download\resources\fonts

Delete everything in that folder.

It could be font related.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, well ive tried with hl2016, suprisingly still crashed, ive just removed all fonts, ill try again.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive ZERO clue why its crashing, no idea, ive tried launch options, settings, addons, reinstalls etc. nothing seems to have worked so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I'm not too sure either, it only seems to be affecting you also, so it's not really widespread either. I'm not really sure what else to suggest.  🤷‍♀️

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea, well youve tried, this seems to be a very very strange issue, i dont think im willing to waste another hour on this tbh, but thanks for your help anyways!.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and our Privacy Policy policy.